De praktische kant

Ik doe mijn best om de omgeving voor iedereen zo prettig en veilig mogelijk te maken. Uiteraard heb ik alle diploma’s die nodig zijn voor een gastouder:

  • Een certificaat EHBO voor kinderen. Om dit actueel te houden volg ik elk jaar een herhalingscursus
  • Certificaat Meldcode Kindermishandeling
  • Certificaat Pedagogisch Component voor professionele opvoeders.
  • De opleiding Verpleegkunde die ik heb gedaan komt uiteraard ook goed van pas bij mijn werk als gastouder

Ik heb voor ieder gastkind een kamer met een bedje en eigen beddengoed, zodat ieder kind kan slapen wanneer dat nodig is. Sowieso volg ik zoveel mogelijk het ritme van ieder kind.

Flexibiliteit staat bij mij hoog in het vaandel: ik vind het belangrijk dat de omgeving fijn is voor het kind, en pas me daarom ook graag aan, aan de wensen van de ouders of het kind. Zijn er bepaalde dingen die jullie thuis gewend zijn, en die het kind helpen om zich bij mij fijn te voelen? Vertel het me, dan kan ik daar rekening mee houden.